Mikä ihmeen Vonkale Predator Trophy?
Vonkale Predator Trophy on Majoitus & Kalastus Vonkaleen vuodesta 2021 alkaen lanseeraama somepohjainen kalastuskilpailu. Kilpailuun voivat osallistua kaikki kalastajat ikään ja sukupuoleen katsomatta. Vonkale Predator Trophyssä kisaillaan koko avovesikauden ajan Ala-Keiteleellä.
Osallistuminen:
Voit osallistua kilpailuun majoittumalla Majoitus & Kalastus Vonkaleen mökeissä tai ottamalla osaa opastettuun kalastusmatkaan. Jokaista mökkiyötä kohden seurue voi tehdä kolme kilpailupostausta. Maksimissaan kilpailukuvia voi lähettää 15 kpl/mökkikunta. Jokainen hyväksytty kuva oikeuttaa yhteen arpalippuun.
Palkinnot:
Suurin ahven: Shimanon ahvenen jigikalastussetti ja nimi kiertopalkintoon
Suurin hauki: Shimanon hauen jigikalastussetti ja nimi kiertopalkintoon
Suurin kuha: Shimanon kuhan jigikalastussetti ja nimi kiertopalkintoon
Kaikkien sosiaalisessa mediassa julkaistujen ja hyväksyttyjen kuvien kesken arvotaan opastettu kalastusretki 1-5 henkilölle Ala-Keiteleellä.
KILPAILUN SÄÄNNÖT
SALLITUT PYYNTITAVAT: Kaikki aktiivivälinein tapahtuvat pyyntimuodot ovat sallittuja (heittokalastus, uistelu, onkiminen ja pilkintä).
MISSÄ SAA KALASTAA?
Kalastuksen tulee tapahtua Äänekoskella Keitele-järvellä (Ala-Keiteleellä) joko Majoitus & Kalastuksen rannasta tai veneestä käsin. Jokainen henkilö vastaa itse, että hänellä on voimassaoleva valtion kalastonhoitomaksu.
KALOJEN MITTAAMINEN JA RAPORTOINTI
Kilpailukaloilla on voimassa vesistökohtaiset alamitat. Alamittaiset kalat tulee vapauttaa välittömästi. Suosittelemme vapauttamaan myös suuret yksilöt (kuha +55 cm, ahven +35 cm ja hauki +80 cm).
Kalat mitataan ennalta-annetulla mittalaudalla. Kalat kuvataan mittalaudalla ylhäältä päin niin, että mitta-asteikko ja koko kala ovat selkeästi näkyvissä. Kalan pään tulee olla mittalaudan etureunassa kiinni. Vain tasasentit lasketaan, esim. 79,2cm = 79cm (pyöristys aina tasasenttiin alaspäin). Pituus mitataan kalan yhteen puristetun leuan kärjestä yhteen puristetun pyrstöevän kärkeen. Mittalautakuvassa tulee näkyä myös päivän tunnistelappu.
– Raportointi tapahtuu julkaisemalla mittalauta- ja fiiliskuva Instagramiin.
– Kalojen dokumentointiin tarvitsette Vonkaleesta saadun päiväkohtaisen tunnistelapun ja mittalaudan.
– Kuvissa ei saa esiintyä verisiä kaloja.
KALOJEN KÄSITTELY
Kalojen asianmukainen käsittely on tärkeää. Kaloja tulee käsitellä mahdollisimman hellästi. Mittaus ja kuvaus tulee suorittaa mahdollisimman nopeasti, välttäen kalojen ylimääräistä aikaa poissa vedestä. Suosittelemme, että mittalauta kastellaan ennen kalan asettamista siihen.